Ambasador Libijske Republike u posjeti Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Njegova Ekselencija ambasador Libije u Bosni i Hercegovini, Salem Kafu jučer je posjetio Međunarodni aerodrom Sarajevo. Na sastanku koji je zakazan na inicjativu libijskog ambasadora sa gosp. Ivanom Veličanom, direktorom J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o., razgovaralo se o jačanju saradnje Sarajevskog aerodroma i Ambasade Libije u Sarajevu.
Jedna od tema bila je i mogućnost ponovne uspostave zračnog mosta sa Libijskom Republikom , otvaranjem linije Tripoli- Sarajevo.
Gospodin Veličan istakao je da postoje realni razlozi za uspostavu linije Tripoli – Sarajevo, kao što su turizam, privreda i cargo prijevoz, a takođe je kazao da je Međunarodni Aerodrom Sarajevo, otvoren za saradnju i za pružanje tehničke i marketinške podrške avio kompanijama, kao i pružanje podrške u vidu podsticajnih cijena za uvođenje novih linija.
Libijski ambasador iskazao je zahvalnost za upriličenu posjetu i želju za jačanjem prijateljskih odnosa libijske ambasade i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te je poželio sreću i uspjeh u daljem radu naše kompanije.